Jääkiekkopeliin osallistuminen

Jokainen jääkiekkofani tietää, että jääkiekko-ottelun tunnelma on aivan ainutlaatuinen! Tunnelmaa on lähes mahdotonta kuvailla ja se täytyykin kokea itse paikan päällä. Aina tosin ei ole mahdollista päästä jäähallille eikä hyvä peli ole huono kotikatsomossakaan nautittuna. Tähän artikkeliin on koottu hyviä vinkkejä, joiden avulla saat mahdollisimman paljon irti jääkiekkopeliin osallistumisesta – niin paikan päällä jäähallilla kuin kotikatsomossa tv:n ääressäkin ja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin!

Peli-ilta jäähallissa vs. kotikatsomossa

Jäähallin tiivistä tunnelmaa on vaikea ylittää. Aina kuitenkaan peliin osallistuminen paikan päällä ei ole mahdollista, eikä kotikatsomossakaan ole mitään vikaa. Molemmissa vaihtoehdoissa onkin omat hyvät ja huonot puolensa, joihin pyrimme pureutumaan seuraavaksi.

Jäähallissa kisatunnelma on tarttuvaa ja osallistuminen tällaiseen tapahtumaan on unohtumaton kokemus! Kun jäähalliin on ahtautunut innokasta jääkiekkoporukkaa, on tunnelma katossa, ja voit jopa tutustua samasta lajista kiinnostuneisiin lajin harrastajiin tai penkkiurheilijoihin. Etenkin ottelutauot ovat hyvää aikaa rupatella ja luoda sosiaalisia kontakteja. Pelin aikana nimittäin maltat tuskin irrottaa katsettasi jäästä ja pienestä mustasta kiekosta!

Toisaalta etenkin suurten otteluiden liput saattavat olla kalliita eikä kaikkiin mielenkiintoisiin peleihin ole tavallisella lätkäfanilla mitenkään varaa ostaa lippuja. Osa otteluista järjestetään myös kaukana kotoa, eikä ole myöskään ajankäytöllisesti ja logistisesti välttämättä järkevää kiertää kaikkia mielenkiintoisia otteluita. Yleensä onkin fiksuinta valita joukosta ne ehdottomat helmet, jotka haluaa nähdä paikan päällä, ja nauttia loput mielenkiintoisista otteluista tv:n ääressä kotikatsomossa tai vaikkapa kotikaupungin suositulla terassilla, jos terassi tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden nauttia otteluista screenin äärellä.

Kotikatsomossakaan ei ole suinkaan mitään vikaa! Voit nauttia otteluista kotona ylhäisessä yksinäisyydessä tai kutsua kotiisi lähimmät jääkiekosta kiinnostuneet ystäväsi. Järjestä vaikkapa kiva yhteinen lätkäilta ystävillesi ja kokoontukaa jännittämään yhdessä illan ottelun tuloksia herkkujen äärelle! Kotikatsomon tunnelma on huomattavasti jäähallin tunnelmaa intiimimpi eikä rahaakaan pala juuri lainkaan!

Millaisia jääkiekko-otteluita voin nähdä Suomessa?

Pääset nauttimaan Suomessa niin paikallisten jääkiekkoseurojen välisistä peleistä kuin kansainvälisistäkin otteluista. Esimerkiksi Helsingissä sijaitseva Hartwall Arena on monien huikeiden otteluiden tapahtumapaikka. Voit ostaa liput Arenan otteluihin näppärästi netistä Arenan oman nettisivun kautta. Tänä syksynä Arenalla nähdään esimerkiksi KHL:n runkosarjan otteluita ja Karjala-turnaus. Naisten jääkiekosta kiinnostuneet odottavat jo varmasti naisleijonien Kanada-ottelua, joka kuuluu Karjala-turnauksen ohjelmaan. Karjala-turnaus järjestetään 11.-14.11.2021.

Ensi vuonna Suomessa on vuorossa spektaakkelimainen, ainutlaatuinen tapahtuma, sillä jääkiekon MM 2022 -kisat aiotaan järjestää Suomessa. Moni pitääkin ottelua vuoden kuumimpana urheilutapahtumana. Tapahtuma-aika on 13. – 29.5.2022 ja tapahtuma järjestetään Tampereella sekä Helsingissä. Kilpailuun osallistuu 16 joukkuetta, jotka osallistuivat jo vuonna 2021. Kotikisojen VIP-paketteja on myynnissä jo nyt ja liput kannattaakin hankkia mahdollisimman pian, jos haluat varmistaa paikan näihin kauan odotettuihin kisoihin! Esimerkiksi VIP-paketteja Suomen alkusarjan otteluihin on saatavilla alkaen 320 eurolla. Puolivälieräotteluiden ja semifinaaleiden VIP-paketteja myydään alkaen 790 eurolla ja pronssi- sekä finaaliotteluiden VIP-paketteja alkaen 1 290 eurolla. Hinnat voivat tuntua kovilta, mutta kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma, joka kannattaa mahdollisuuksien mukaan kokea paikan päällä.

Voinko matkustaa ulkomaille jääkiekko-otteluihin?

Monet jääkiekkofanit haaveilevat matkustavansa ulkomailla jääkiekko-otteluihin ja tämä on ihan mahdollista! Kun suunnittelet jääkiekkomatkan hyvin, saat siitä mahdollisimman paljon irti! Esimerkiksi ulkomailla järjestettävät jääkiekon MM-kisat voivat olla oivallinen kohde. Tutustu kisakohteeseen mahdollisimman tarkasti jo etukäteen ja varmista, ettei aika tule pitkäksi myöskään otteluiden välillä. Jääkiekkoreissu voi olla aivan hyvin myös koko perheen yhteinen reissu, kunhan sen vain suunnittelee huolella niin, että reissu tarjoaa jokaiselle, perheen pienimmistä alkaen, jotakin!

Ulkomaanreissu vaatii jonkin verran rahaa eikä paikan päälläkään ole kivaa pihistellä kaikesta. Reissuun säästäminen kannattaakin aloittaa ajoissa ja mahdollisimman määrätietoisesti. Voit säästää esimerkiksi suosimalla hetken kotimaassa kotikatsomo-otteluita sen sijaan että matkustaisit katsomaan ottelut paikan päälle jäähalliin. Hyvässä seurassa kotikatsomo on oikein hyvä valinta ja kun tiedostat, että tavoitteena on säästää rahaa upeaa ulkomaanreissua varten, ei uhraus tunnu edes kovin pahalta. Muistathan kuitenkin, ettei koronavirus ole vieläkään kadonnut minnekään. Turvaa siis selustasi ja varmista, kuinka ajankohtainen koronavirustilanne vaikuttaa matkustamiseen ja kisajärjestelyihin paikan päällä! Tarvitsetko esimerkiksi koronapassin tai vaaditaanko paikan päällä todistus puhtaasta koronavirusnäytteestä?