Osallistuminen jalkapallopeliin

Jalkapallosta on tullut entistä suositumpaa myös Suomessa ja monelle jalkapallofanille erilaisiin peleihin ja turnauksiin osallistuminen on koko harrastuksen suola! Löydät tästä artikkelista vinkkejä, joiden avulla saat peleistä mahdollisimman paljon irti.

Jalkapallostadionin tunnelma

Jalkapallostadionilla on ihan omanlaisensa tunnelma. Onkin aivan eri asia katsoa peliä stadionilla kuin telkkarissa! Stadionilla pelin tapahtumat tempaavat erityisen voimakkaasti mukaansa ja yleisö pääsee näkemään idolinsa lähietäisyydeltä. Stadionilla on mahdollista myös tutustua muihin jalkapallofaneihin ja vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia pelistä tai vaikkapa joukkueiden pelitaktiikasta. Liput suosituimpiin peleihin saattavat olla kalliita, mutta monen mielestä lipuista kannattaa maksaa, koska paikan päällä peleistä saa mahdollisimman paljon irti!

Millaisia pelejä voin nähdä Suomessa?

Suomessa voit päästä katsomaan sekä paikallisten urheiluseurojen pelejä että kansainvälisiä pelejä, joissa eri maiden joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Molemmat vaihtoehdot ovat omalla tavallaan kiinnostavia. Kansainväliset pelit ovat omiaan kasvattamaan kansallistunnetta silloin, kun Suomi kohtaa ulkomaalaisen vastustajan ja järjestää kiperiä paikkoja vastustajan maalilla. Kotimaisten jalkapalloklubien, kuten HJK:n, pelejä seuraamalla näkee pian, millainen taso Suomen jalkapallogenressä tällä hetkellä vallitsee ja millaisia lahjakkuuksia kentillämme kasvaa.

Palloliiton sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa Suomessa pelattavista sarjoista ja cupeista. Tutustu ainakin Veikkausliigaan, Miesten Suomen Cupiin, Kansallinen Liigaan ja Naisten Suomen Cupiin. Maalipörssistä löytyy sarjojen maalimestarit. Runkosarjan maalipörssin kärjessä on vilahdellut muun muassa sellaisia nimiä kuin FC Interin Benjamin Källman, Urho Nissilä (KuPS), Jake Jervis (SJK), Timo Furuholm, Filip Valencic ja Ariel Ngueukam. Mestaruussarjan kärkisijoilla on nähty muun muassa KuPS, HJK ja FC Inter ja sarjan maalipörssin kärjessä sellaisia maalintekijöitä kuin KuPS:n Tim Väyrynen, Martti Haukioja, Santeri Hostikka, Benjamin Källman, Ariel Ngueukam, Denys Oliinyk, Tuure Siira ja Cifuentes Cristian Valencia.

Suomen maajoukkueesta eli Huuhkajista on löytynyt vuosien saatossa monia kiinnostavia pelaajia, joiden uran kehitystä on ollut mielenkiintoista seurata. Joukkueen maalivahteina on nähty muun muassa Anssi Jaakkola, Jesse Joronen, Lukas Hradecky sekä Niki Mäenpää. Puolustuksessa on nähty muun muassa Jere Uronen, Joona Toivio, Juha Pirinen, Juhani Ojala, Jukka Raitala, Leo Väisänen ja Nicholas Hämäläinen. Keskikentällä Suomea ovat edustaneet muun muassa Glen Kamara, Ilmari Niskanen, Joni Kauko, Onni Valakari, Petteri Forsell, Robin Lod, Thomas Lam ja Tim Sparv. Joukkueen hyökkääjinä ovat pelanneet esimerkiksi sellaiset tähdet kuin Fredrik Jensen, Jasse Tuominen, Joel Pohjanpalo, Lassi Lappalainen, Marcus Forss, Pyry Soiri, Rasmus Karjalainen sekä Teemu Pukki.

Jos olet jalkapalloa harrastavan lapsen vanhempi, pääset seuraamaan myös junnujalkapalloa ihan lähietäisyydeltä. Junnujalkapallon taso on noussut Suomessa viime vuosina kohisten ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on mahdollista saada jo junnutasolla ammattimaista valmennusta. Näissä peleissä on nähtävillä aivan erityistä tunteen paloa! Pysyäksesi ajan tasalla kotimaan jalkapallon tapahtumista kannattaa seurata Suomen Palloliiton ajankohtaisia uutisia. Seuraa ainakin sivuston ajankohtaisia uutisia!

Kannattaako matkustaa ulkomaille katsomaan pelejä?

Jos sinulla on mahdollisuus matkustaa ulkomaille katsomaan sinua kiinnostavia jalkapallo-otteluita, kannattaa ehdottomasti tehdä omista unelmista totta ja lähteä seuraamaan suuren maailman futistunnelmaa! Esimerkiksi Jalkapallon MM ja Jalkapallon EM ovat mielenkiintoisia turnauksia, joiden otteluiden näkeminen paikan päällä on jalkapallofanille ikimuistoinen kokemus. Jalkapallon lisäksi matkoilla voi nähdä myös paljon muuta mielenkiintoista, kunhan vain oman matkaohjelman suunnittelee huolella. Edelleenkin kannattaa kuitenkin huomioida erityisen tarkkaan kohdemaiden koronatilanne ja mahdolliset -rajoitukset. Varmista tilanne mahdollisimman tarkkaan etukäteen, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin!

MM- ja EM-kisojen satoa

Jos MM-kisat kiinnostavat sinua, kannattaa alkaa jo nyt valmistautua tuleviin kisoihin, sillä suunnittelemalla matkan huolella jo etukäteen, saat siitä mahdollisimman paljon irti! Myös menneitä kisoja on kiva muistella samanhenkisessä porukassa! Esimerkiksi 2020 UEFA:n alueella pelatuissa EM-kisoissa riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa! Tulevissa kisoissa kannattaa seurata ainakin Saksan joukkuetta, sillä Saksa on niittänyt näissä kisoissa menestystä – upeasti pelannut maajoukkue on saavuttanut jo useita EM-mestaruuksia! Kultamitalien lisäksi Saksa on saavuttanut muutakin menestystä, kuten useita hopeamitaleita. Saksa onkin yksi menestyneimmistä EM-mestareista kautta aikojen. Heti sen vanavedestä löytyvät Espanja ja Italia, joiden maajoukkueita kannattaa myös seurata erityisen tarkasti tulevissa EM- ja MM-kisoissa. Mikä joukkue on sinun suosikkisi? Millaista panosta odotat Suomen Huuhkajilta?